Najčešća pitanja i odgovori

Ukoliko se odgovor na Vaše pitanje ne nalazi ovde, kontaktirajte nas.

EcoTherm je inovativni premaz koji je efikasna alternativa konvencionalnoj izolaciji. Proizvod se nanosi na unutrašnje zidove, debljinom od samo jednog milimetra, stvarajući toplu površinu koja reflektuje toplotu nazad u prostoriju.

EcoTherm radi na potpuno drugačiji način od klasične izolacije. EcoTherm brzo upija i emituje toplotnu energiju tako da stalno radi na održavanju i balansiranju toplote u prostoriji. Održava temperaturu i prilagođava se promenama kako bi održao komfort u prostoriji. Ovo dovodi do bržeg postizanja željene temperature i balansirane temperature od zida do zida. EcoTherm sprečava izlaz toplote na površini na kojoj se nalazi. Upijanjem toplote stvara se topla površina i eliminiše se temperaturna razlika između površine i vazduha, samim tim ne može doći do stvaranja kondenzacije i buđi.

EcoTherm se sastoji od staklenih mikrosfera koje upijaju i reflktuju toplotu.

EcoTherm ima efekat kao 5cm stiropora. Testovi su pokazali da stvara jednaku uštedu energije kao tradicionalna izolacija.

Preporučujemo da se EcoTherm iskoristi odmah nakon otvaranja. Ukoliko se osuši, nije upotrebljiv. Ne preporučujemo upotrebu proizvoda koji je otvoren duže od 3 meseca.

EcoTherm treba čuvati na temperaturi između 5 °C i 25 °C. Ukoliko transportujete prozvod, uverite se da je temperatura između 5 °C i 25 °C. Ukoliko je temperatura ispod 5 °C komponente će početi da se stežu. Veoma je bitno dobro promešati proizvod pre upotrebe.

EcoTherm se nanosi brzo i lako, međutim, vreme sušenja produžava proces. S obzirom da je potrebno 24 časa da se osuši, proces instalacije obično traje 2 dana. Preporučujemo da se prostor greje radi bržeg sušenja.

Jedan litar EcoTherm-a pokriva 1m² debljinom od jednog milimetra. EcoTherm se treba nanositi između 0.8mm do 1mm kako bi se postigle optimalne performanse.

Proizvod je jako gust i ostavio bi jako fin sloj ako bi se nanosio valjkom. Najlakši i najbrži način je nanošenje nazubljenom gletericom.